HoofdnieuwsRegionaal

Wandeltocht de Swaddekuier is afgelast

BUITENPOST – Het bestuur van de jaarlijkse wandeltocht, de Swaddekuier, heeft het besluit moeten nemen om ook in 2021 de wandeltochten van zaterdag 3 juli 2021 af te lasten. De anderhalve meter afstand die de organisatie moet kunnen garanderen voor de veiligheid en gezondheid van de deelnemers bij start en finish maar ook onderweg op de routes kunnen niet voldoende uitgevoerd worden.  Naar verwachting is de vaccinatiegraad in Nederland begin juli ook nog niet hoog genoeg.

Door het bestuur is gekeken naar het verplaatsen van de Swaddekuier naar een latere datum in 2021 en daarbij tot de conclusie gekomen dat een verplaatsing naar b.v. de herfst er toe zal leiden dat de Swaddekuier dan concurrerend kan zijn voor andere wandelevenementen in Noord Nederland en een nadelige invloed kan hebben m.b.t deelnemers aantallen.

Het bestuur kan geen concessies doen aan het hoge niveau en de kwaliteit van de Swaddekuier en beperkingen gaan aanbrengen. Voor het bestuur staat wandelplezier, de beleving van de natuur en cultuur en een goede verzorging van alle wandelaars centraal. Met de huidige corona regels en een onvoldoende vaccinatiegraad is een Swaddekuier in 2021 onmogelijk.  De meer dan vijftig vrijwilligers en de tientallen subsidiënten en sponsoren van de jaarlijkse Swaddekuier worden op de hoogte gesteld van dit voor het bestuur teleurstellend maar onontkoombaar besluit van afgelasting van de Swaddekuier.

In de nieuwe planning gaat het bestuur van de Swaddekuier er van uit dat het wandelevenement in 2022 kan worden gehouden op zaterdag 2 juli. De verdere ontwikkeling van de plannen voor 2022 zullen vanaf het einde van 2021 worden ontwikkeld. Via de website www.swaddekuier.nl worden belangstellende  op de hoogte gehouden van die ontwikkelingen.

Jan Kloosterman, voorzitter.

Geraldina Haverkamp – Turkstra, secretaris.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button