HoofdnieuwsRegionaalSport

Wardy behaalt turnsuccessen bij de 3e divisie

DOKKUM – Zaterdag 2 februari werd in Dokkum de tweede plaatsingswedstrijd + FK gehouden voor de 3e divisie gehouden. Dit was tevens een belangrijke wedstrijd om een startbewijs te verdienen voor de landelijke halve finales. Bij de pupillen 2 niveau 7 kwamen namens Wardy Kollum drie turnsters in actie. Enola Kramer turnde een uitstekende wedstrijd met vooral een zeer overtuigende balkoefening. Zij eindigde gemiddeld op een zeer knappe 7e plaats. Ook Lemmy liet zien dat ze onder druk goed kan presteren door een nagenoeg foutloze balkoefening te turnen. Op de andere toestellen presteerde ze ook goed met veel verbetering ten opzichte van de vorige keer.  Sharon Fokkens was ondanks een enkelblessure en daardoor een slechte voorbereiding in topvorm en turnde prachtige oefeningen. Zij wist in het zware deelnemersveld een bronzen medaille te bemachtigen.

Femke Hansma won tijdens de eerste plaatsingswedstrijd een medaille bij de pupillen 1 niveau 8.  Helaas kende Femke ook een slechte voorbereiding door ziekte, maar stond zaterdag toch in de turnhal om mee te doen. Met veel doorzettingsvermogen turnde zij zich door de wedstrijd heen en eindigde in het totaalklassement op een 4e plaats.

Bij de junioren 5 was er helaas een afmelding van Janna Mout. Zij heeft zich bij een vorige wedstrijd geblesseerd aan haar enkel, en hoopt snel te herstellen. Afrida Zijlstra doet dit seizoen als eerstejaars junior mee in niveau 5. Na een goede eerste wedstrijd wist zij zichzelf afgelopen zaterdag te overtreffen door  7e te worden. Met een gemiddelde 8e plaats kan zij zeer tevreden terugkijken als debutant in dit niveau. Susanne Brouwer turnt in dezelfde categorie en behaalde hier een mooi succes. Met haar prachtige uitstraling en juiste technieken turnde zij zich naar het erepodium en mocht het zilver in ontvangst nemen. Met een gemiddelde 4e plaats is het ook voor haar nog even afwachten of zij zich hiermee plaatst voor de halve finale.
De gymnastiekvereniging Wardy kan met deze mooie resultaten terugkijken op succesvolle plaatsingswedstrijden in de 3e divisie.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button