HoofdnieuwsRegionaalSport

Wardy-turnsters behalen veel turnsuccessen

SNEEK – Zaterdag 3 en zondag 4 mei werden in Sneek de tweede plaatsingswedstrijden gehouden voor de 3e en 4e divisie. Dit was de tweede en tevens laatste kans om je te kunnen kwalificeren voor het Friese kampioenschap dat op 21 juni wordt gehouden in Heerenveen.

Op zaterdagochtend was het de beurt aan de categorie Jeugd 1 – D1. In deze categorie deden drie turnsters van Wardy mee. Tijdens de vorige wedstrijd waren deze meiden erg succesvol door alle drie met een medaille naar huis te keren.  Ook afgelopen zaterdag waren deze meiden onverslaanbaar en bezetten ze het hele podium. Enola Kramer turnde een nette wedstrijd met vooral een zeer overtuigende balkoefening waarmee ze verreweg de hoogste score van haar categorie wist te behalen. Enola eindigde met een totaalscore van 47.88 op een derde plaats. Ilse van der Veer presteerde nog net iets beter waardoor zij er met het zilver vandoor ging. Lemmy van der Zee wist op zowel sprong, brug en vloer de hoogte scores te behalen. Met een hoge totaalscore van 50.43 wist zij dit seizoen voor de tweede keer op rij het goud te bemachtigen.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan Janna Mout bij de junioren 4e divisie. Dit is een grote en zware categorie waarbij de concurrentie dicht bij elkaar ligt. De vorige keer vielen haar punten tegen, waardoor ze dit keer graag wilde laten zien dat zij bij de absolute top kan horen. Ze begon zaterdag aan een sterke vloeroefening. Op het toestel sprong liet zij een moeilijkere sprong zien dan de vorige keer, wat haar een hogere moeilijkheidswaarde geeft. Dit heeft positief uitgepakt want ze behaalde dit keer een aanzienlijk betere score. In totaal eindigde ze met een goede score van 42.48 op een goede derde plaats.

Op zondagochtend kwam Annet de Boer in actie bij de senioren 4e divisie. De vorige keer presteerde zij goed en behaalde daarmee brons. Ook dit keer begon ze aan een zeer sterke wedstrijd met goede oefeningen op de toestellen vloer, sprong en brug. Helaas kon ze dat goede gevoel niet vasthouden bij de altijd lastige evenwichtsbalk en moest hier 3 vallen incasseren. Annet eindigde daardoor op een zesde plaats.

Renee Fleury, Femke Sijpersma en Renate Talstra deden mee in de categorie pupillen 2 – D1. Renee Fleury turnde een nette wedstrijd, maar een zeer klein foutje op vloer werd streng afgestraft met 2 punten aftrek. Renee eindigde alsnog op een goede 6e plaats. Femke Sijpersma presteerde dit keer vooral goed op de toestellen brug en balk door hierop de hoogste scores te behalen. Jammer genoeg had zij tijdens de vloeroefening last van een black-out waardoor ze zakte in het klassement. Femke eindigde met een score van 47,08 op een vijfde plaats. Renate Talstra behaalde de vorige keer met voorsprong het goud. Ook dit keer was er weer succes voor Renate, want zij mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De doorstroming voor het Friese kampioenschap zal binnenkort bekend gemaakt worden, maar gezien de goede resultaten van beide wedstrijden zal Wardy ook hier weer aan mee mogen doen.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button