HoofdnieuwsRegionaal

Warmste winter ooit voor 2.200 Friese huishoudens

FRYSLÂN – Na ruim drie maanden hebben bijna 2.200 woningeigenaren de Friese energiepremie aangevraagd. Vanaf 1 november kunnen particuliere woningeigenaren maximaal € 2.400 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Gemiddeld ontvangen de woningeigenaren € 681 subsidie. Populaire maatregelen zijn vloerisolatie en spouwmuurisolatie. In totaal is er voor € 1,4 miljoen aangevraagd. De Friese energiepremie is onderdeel van Wurkje foar Fryslân.

De provincie Fryslân wil investeren in woningen die minder energie gebruiken. Dat levert lagere woonlasten en een behaaglijk huis op. En het zorgt voor werkgelegenheid in de bouw.

Gedeputeerde Hans Konst is erg tevreden. “Dit is precies wat we willen met Wurkje foar Fryslân. De € 1,4 miljoen is een injectie voor de Friese economie. In totaal investeren woningeigenaren € 7 miljoen in het energiezuinig maken van hun huis. Friese bouw- en installatiebedrijven profiteren. Tegelijkertijd draagt het bij aan onze duurzaamheidsambities.

Welke maatregelen komen in aanmerking?

Gevel-, dak- en vloerisolatie komen in aanmerking voor de Friese energiepremie. Ook spouwmuurisolatie, HR++ glas inclusief kozijn en zonneboilers komen in aanmerking. Zonnepanelen zijn niet in deze subsidieregeling opgenomen.

Aanvraag indienen

Vanaf 1 november 2013 kunnen woningeigenaren een aanvraag indienen. De regeling loopt af als het subsidieplafond is bereikt. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland voert de regeling uit. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.snn.eu of 050 – 5224924. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00 uur en van 13.30-16.30 uur

Wurkje foar Fryslân

De Friese energiepremie is één van de projecten uit het programma Wurkje foar Fryslân. Hiermee doet de provincie Fryslân een ongekende investering van 300 miljoen (de Nuon middelen) in de mienskip. Met het programma Wurkje foar Fryslân willen we op korte termijn de Friese economie een impuls geven. Op lange termijn gaan we voor economische structuurversterking. Het doel is om 1600 tijdelijke arbeidsplaatsen in Friesland te creëren tot en met 2016. En 2500 tot 5000 vaste arbeidsplaatsen in 2020. Hoe we dat gaan doen kunt u lezen in de investeringsagenda Wurkje foar Fryslân opwww.fryslan.nl/wurkjefoarfryslan.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button