Verlies voor Invicta

OLDEBERKOOP – Op zaterdag 7 september stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Het team van Invicta 1 reisde af naar Oldeberkoop om daar de wedstrijd tegen Lintjo 1 te gaan spelen. Een wedstrijd die gespeeld  werd op natuurgras. Zonder Hinke Beets en Trynke Groendijk in de gelederen kreeg Invicta het knap lastig. Deze dames konden wegens omstandigheden niet bij de wedstrijd aanwezig zijn. Dit betekende dat Baukje de Vries vanuit de junioren voor de leeuwen werd gegooid en in de basis stond.

De wedstrijd ging aan het begin gelijk op. Invicta kon goed meekomen, en wist de achterstand klein te houden. Er werden veel strafworpen gegeven aan beide kanten door de scheidsrechter. Na de 3-2 wist Invicta de stand voor de rust niet meer gelijk te trekken. Wel was er nog een geweldige goal in de vorm van een afstander van Anne-Jan Miedema, dat de stand op 4-3 bracht. Lintjo liep echter uit tot 8-4, dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon Invicta goed. Een goede loopactie van Grietina leidde tot het eerste doelpunt van de tweede helft en  zette de stand hiermee op 8-5. Dit duurde niet lang want Lintjo  wist direct te scoren middels een afstander en zette de stand op 9-5.
10-5 werd het doordat de ploeg uit Kollum een stafworp tegen kreeg. Het antwoord vanuit het aanvalsvak was ook daar, met een prachtige doorloopbal van Bernard Kamperman. Stand: 10-6.
Na twee snelle goals binnen 3 minuten van Lintjo werd de stand 12-6. Enkele minuten later scoorde Bernard een uitstartbal. Stand:12-7. Het vervolg was simpel, doelpunten over en weer en dit binnen een paar minuten tijd. Zo scoorde ook Folkje een afstander, David een uitstartbal, maar werden er ook veel afstanders door Lintjo afgerond. Enkele minuten voor tijd was de stand inmiddels 13-9. Vervolgens maakte Lintjo tweemaal een strafworp netjes af, en was de stand 15-9. Eindstand werd uiteindelijk 16-9, door in de laatste minuut nog een afstander van Lintjo.

Het team bleef positief coachen, waardoor er een prettige sfeer was. Met veel nieuwe spelers is er nog veel te verbeteren, waar zeker aan gewerkt gaat worden! Volgende week gaat dit team opnieuw hun best doen tegen Pallas 1, op ons eigen sportpark.