Weer geen punten voor Invicta

OUDEGA – Afgelopen zaterdag moest Invicta aantreden tegen Quick ´21 uit Oudega. Het was een erg belangrijke wedstrijd voor de Pruttelpot formatie, want de Kollumers staan na vijf wedstrijden met nul punten onderaan. Er moest zeker gewonnen worden om enigszins uit de gevaren zone te komen. Quick is een bekende tegenstander. De laatste keren werd er gewonnen door Quick. Het zou te hopen zijn dat de punten deze keer in Kollum zouden blijven. Pupil van de week was Manon Hoekstra. Zij mocht beginnen met een doorloopbal die ze keurig scoorde. Het was nu Invicta dat dit voorbeeld mocht volgen. De opstelling van Invicta was gewijzigd. Mirjam Ellens en Bernard Kamperman waren geblesseerd en ook wilma Grijpma was verhinderd. Zij werden vervangen door Trynke Groendijk, Sijke de Vries en Eelco Egberts, die allen een goede wedstrijd hebben gespeeld. Quick opende de score, maar al snel was het de thuisploeg die ook scoorde. Invicta maakte een paar domme overtredingen die door de scheidsrechter bestraft werden met een strafworp. Invicta kwam in de loop van de eerste helft steeds dichterbij en uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een stand van 10 – 9 in het voordeel van de uitploeg.

In de rust was het duidelijk dat de Kollumers moesten blijven schieten, want ruimte kregen ze zeker genoeg. De ballen moesten alleen het gat van de korf weten te vinden. Nu maar hopen dat de thuisploeg direct de aansluitingstreffer maakte. Dit gebeurde echter niet. De ploeg uit Oudega maakte in de eerste aanval na rust de marge weer twee. Het spel werd erg fysiek en de Kollumers probeerden bij te komen, maar de voorsprong werd door de tegenpartij langzaam vergroot tot vier doelpunten. De Pruttelpot formatie gaf niet op en wist nog een aantal mooie doelpunten te scoren, maar het was niet genoeg. Een goede wedstrijd met veel vechtlust, maar toch zonder punten. De eindstand was 15 – 19.

Volgende week speelt Invicta in Buitenpost tegen Flamingo´s om 19.50 uur. Deze derby zal zeker spannend zijn, gezien de plaats van beide ploegen in deze klasse.