HoofdnieuwsRegionaal

Werkbezoek S!N bij de van der Bijhal en Campus Kollum

KOLLUM – S!N, Sociaal in Noardeast-Fryslan, heeft samen met het CDA, FNP, CU en de VVD schriftelijke vragen gesteld over het sporthalbeheer in onze gemeente. Vragen o.a. over het beheer, contact met de verenigingen, inzet personeel en over de energiekosten. Het college heeft deze vragen beantwoord en naar aanleiding hiervan hebben wij een werkbezoek gebracht.

Binnenkort gaan wij met de ambtelijke organisatie “om de tafel” over het totale beheer van de sporthallen in onze gemeente. Best een ingewikkeld proces maar door met elkaar te overleggen, een duurzame blik en een sporthallenvisie te ontwikkelingen met maatwerk, eventueel in samenspraak met de verenigingen en diverse andere partijen, kan er iets moois ontstaan waar we allemaal baat bij hebben.

De Campus Kollum is echt een enorme aanwinst voor onze regio. We hebben een korte rondleiding gehad in de ontvangsthal en theaterzaal. In deze Coronatijd best wel moeilijk om alles goed te organiseren. Het filmhuis is er tijdelijk gevestigd en dat blijkt een succes te zijn. Tevens is de combinatie met het onderwijs een “boppeslach”. Op dit moment zijn er tijdelijke units geplaatst in verband met het toenemende aantal leerlingen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button