HoofdnieuwsRegionaal

Werkzaamheden nieuwbouw Fonteinslanden van start

DOKKUM – Thús Wonen heeft Bouwbedrijf Jellema uit Dokkum opdracht gegeven te starten met de voorbereidende werkzaamheden voor de  bouw van zeven nieuwbouwwoningen aan de Keppels in de wijk Fonteinslanden in Dokkum. De woningen zijn gezinswoningen en bestemd voor de sociale verhuur.

 

De woningen zijn onderdeel van de herstructurering van de wijk Fonteinslanden. De afgelopen jaren heeft Thús Wonen samen met de gemeente Dongeradeel, bewoners uit de wijk en leden van de Huurdersverenging Dongeradeel aan de plannen gewerkt.

 

Afhankelijk van de weersomstandigheden verwacht Bouwbedrijf Jellema in de loop van maart te kunnen starten met de heiwerkzaamheden. Als de start van de bouw in maart begint, vindt de oplevering en de verhuur van de huurwoningen rond december van dit jaar plaats. Het ontwerp van de woningen is van Adema Architecten uit Dokkum.

 

Eind maart  biedt Thús Wonen de zeven nieuwe huurwoningen aan via haar website www.thuswonen.nl. De huur van deze woningen ligt onder de huurtoeslaggrens. Dit betekent dat als de huur te hoog is in verhouding tot het inkomen, men via de Belastingdienst huurtoeslag aan kan vragen.

 

Belangstellenden kunnen in aanmerking komen voor een van deze sociale huurwoningen als zij voldoen aan de volgende twee voorwaarden: ze moeten ingeschreven staan als woningzoekende bij Thús Wonen en een verzamelinkomen hebben dat maximaal € 34.085,- per jaar bedraagt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button