HoofdnieuwsRegionaal

Werkzaamheden nieuwe Meckamabrug Kollum starten 26 januari a.s

KOLLUM – In opdracht van de gemeente Kollumerland c.a. begint Haarsma Infra & Milieu bv op 26 januari 2016 met het vervangen van de Meckamabrug in de Tochmalaan te Kollum. De werkzaamheden duren tot juli-augustus 2016.

Werkzaamheden

De bestaande brug wordt gesloopt en er komt een nieuwe, hogere brug voor in de plaats. Voor de veiligheid van de fietsers, komt er een fietspad onder de brug door.

Planning

Vanaf 26 januari 2016 wordt de Tochmalaan plaatselijk gestremd voor al het verkeer en wel tussen de Mr. Andreaestraat en de Tsjerk Hiddesstraat. Deze afsluiting duurt tot ongeveer juli/augustus 2016. Daarna kunt u gebruik maken van de nieuwe brug. Tijdens de werkzaamheden wordt het werkterrein afgezet met bouwhekken. Dit is voor ieders veiligheid.

Omleidingen

Omleiding wegverkeer

Het verkeer richting de bedrijventerreinen aan de Rijdstraat, Singelweg, Phaesmaweg, Jumaweg, Riddersmaweg, Sjoerdaweg, Bamaweg, Hayemaweg en de Clantweg en de winkels aan de Mr. Andreaestraat wordt via de noordkant van Kollum omgeleid via de Lauwersmeerweg en de Willem Loréweg. Zie afbeelding onderaan dit artikel.

Omleiding voetgangers en fietsers

Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de nieuwe voet- fietsbruggen bij de Cantecleer/ Rijdstraat en achter Meckama State.
De omleidingen worden met borden aangegeven. Zie afbeelding onderaan dit artikel.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button