HoofdnieuwsRegionaal

Werkzoekenden geïnspireerd tijdens workshop- en netwerkdagen ‘Wurkje mei Talint’

BUITENPOST – Onder de titel ‘Wurkje mei talint’ gingen werkzoekenden in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel afgelopen weken aan de slag om hun kansen op een baan te vergroten. Op 13 februari vond de workshop- en netwerkdag plaats in Burgum, op 20 februari konden werkzoekenden terecht in Buitenpost.

Deelnemers leerden tijdens workshops hoe ze hun eigen netwerk kunnen inzetten (bijvoorbeeld via social media) en hoe ze zichzelf goed kunnen presenteren. Daarnaast kregen ze kleding-, styling- en kleuradvies om een goede eerste indruk te maken tijdens een sollicitatiegesprek. De workshop- en netwerkdagen werden afgesloten met een Netwerkkaffe. Werkzoekenden konden in contact komen met o.a. raadsleden, het college van burgemeester en wethouders, uitzendbureaus en accountmanagers van de gemeenten om zo hun kans op betaald werk te vergroten.

97% van de uitgenodigde werkzoekenden in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel deed mee aan ‘Wurkje mei Talint’. Deelnemers beoordeelden deze dag met een ruime 8. 42% zegt dat deze dag mogelijk heeft bijgedragen aan een baan.

Foto; Binne-Louw Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button