HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Antuma gered dankzij ‘Achtkarspelen Fit!’

GERKESKLOOSTER – Wethouder Klaas Antuma is woensdagmiddag 10 juli in Gerkesklooster-Stroobos uit het water gered. De wethouder kwam met een vlot stuurloos aandrijven bij camping De 4 Elementen. Een groep van moedige zwemmertjes bracht hem gelukkig veilig aan wal.

De reddingsactie was de hilarische opening van het survivalzwemmen, georganiseerd vanuit het project Achtkarspelen Fit!. Kinderen vanaf 8 jaar met de zwemdiploma’s A en B kregen professionele survivaltips in natuurwater van zwemmeester Jilco Venema, met hulp van inwoner Jelmer Sleiffer. Het ging o.a. over: Valt je vriendje in het water tijdens het spelen? Wat doe je dan? Kano omgeslagen en je vriendje kan niet meer omhoog komen?

Ondanks het frisse weer waren er toch nog zeven kinderen die te water gingen. Een stoere zwemmer zegt na afloop: ‘Handig! Ik weet nu hoe ik mezelf en iemand anders kan redden met een plastic zak!’.

Met Achtkarspelen Fit! wil de gemeente aandacht voor een actieve levensstijl; gezond eten en voldoende bewegen. De projectdorpen zijn Gerkesklooster-Stroobos, Twijzelerheide en Harkema. Centraal staat dat de ideeën door de inwoners van de dorpen zelf worden bedacht en uitgevoerd. In Gerkesklooster staat bijvoorbeeld nog meer te gebeuren deze zomer op de camping. Weerbaarheidstraining: iedere woensdagmiddag vanaf 14 augustus om 13.00 uur. En fitness in de buitenlucht: iedere dinsdag vanaf 3 september om 9.00 uur.

Wilt u meer weten of heeft u ook een concreet idee? Neem dan contact op met Thea Seinen, tel. 06 10 28 69 59, e-mail [email protected]. Ook als u gewoon eens wilt meedenken of helpen bij een activiteit bent u van harte welkom contact op te nemen. Uitleg en meer tips over survivalzwemmen zijn te vinden op de www.achtkarspelen.nl onder de kop gemeentelijk gezondheidsbeleid.

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button