HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Jan Lammers neemt elektrische oplaadpunt in gebruik

SURHUISTERVEEN – Wethouder Jan Lammers heeft zaterdagmiddag  tijdens de 7e Pieter Weening Classic  het oplaadpunt voor elektrische auto’s officieel in gebruik genomen. Wethouder Jan Lammers verbond een elektrische auto  met het oplaadpunt op het Torenplein in Surhuisterveen. De gemeente Achtkarspelen beschikt sinds enige tijd over vier oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Opladen van elektrische auto’s kan op het Torenplein in Surhuisterveen en aan de Kerkstraat en bij het treinstation in Buitenpost. Voor het gemeentekantoor is ook een punt waar bezoekers hun auto kunnen opladen. Met de realisatie van de oplaadpunten is Achtkarspelen opgenomen in het landelijke netwerk van laadpunten.

Jan Lammers, wethouder duurzame ontwikkeling, geeft aan erg blij te zijn met de ontwikkeling: ‘Elektrisch rijden draagt bij aan het verbeteren van het klimaat. Op termijn zullen fossiele brandstoffen op raken en is het belangrijk dat er schone alternatieven komen. Elektrisch rijden sluit goed aan bij het duurzaamheidbeleid van Achtkarspelen.’ Zo is er het ‘Duorsum Dwaande mei wenjen’ project waarbij huisbezitters energiebesparingsadvies krijgen.

Ondernemers worden onder andere via de ‘Ondernemersscan Duorsum Dwaande’ gestimuleerd om actief verantwoordelijkheid te nemen voor hun impact op de samenleving en het milieu en waar mogelijk zelfs een positieve bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling.

Het rijden op elektriciteit zal de komende jaren een grote vlucht nemen. Het is belangrijk dat er genoeg oplaad punten zijn. Daarnaast zal het opladen van elektrische auto’s een grote impact hebben op het elektriciteitsnet. Door het plaatsen van de oplaadpunten worden gevolgen in kaart gebracht en wordt de basis gelegd voor slimme oplossingen. Op die manier kunnen steeds meer mensen overal naar toe rijden op groene stroom.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button