HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Jelle Boerema geeft startsein voor het baggeren i.v.m. Watersportdorp Kollum

KOLLUM – Op donderdagmiddag  heeft wethouder Jelle Boerema het startsein gegeven voor het baggeren in verband met de ontwikkeling ‘Watersportdorp Kollum’.

Het nieuw te ontwikkelen gebied wordt uitgebaggerd, zodat boten kunnen doorvaren en aan kunnen leggen aan het eiland achter Meckama State. Om de bereikbaarheid te bevorderen, worden de fietsbruggen en de Meckemabrug verhoogd.

Ambitie Kollum Watersportdorp

Kollum wil zich presenteren als een aantrekkelijke pleisterplaats voor de (water)toerist met kleine bootjes, zeilboten en grote kruisers. Uit onderzoek blijkt dat het bereikbaar maken van het centrum via de noordzijde hiervoor het meest kansrijk is. Van deze variant wordt de grootste toestroom van vaartoeristen verwacht, onder meer vanwege de ligging aan de route van Dokkum en Burgum richting Lauwersmeer. Aan de noordzijde bevinden de belangrijkste watersportvoorzieningen, jachthaven, trailerhelling en het nieuwe havengebouw met wc, douche- en wasgelegenheden.

 

Vaarbereikbaarheid centrum Kollum

Om de ambitie van Kollum Watersportdorp mogelijk te maken is de eerste stap het verbeteren van de vaarbereikbaarheid en het realiseren van aanlegplekken nabij het centrum. Een geschikte en natuurlijk ogende locatie als aanlegplaats voor boten is gelegen ten zuiden van Meckama State en het eilandje in de Oude Sylsterryd.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button