HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Jelle Boerema opent Outletwinkel aan de Voorstraat in Kollum

KOLLUM – Zaterdagmorgen heeft wethouder Jelle Boerema de nieuwe Outlet winkel aan de Voorstraat 53 in Kollum officieël geopend. De Outlet winkel zit in het voormalig pand van DHZ Nauta. Vijf winkelbedrijven uit Kollum presenteren in samenwerking met ROC Friese Poort hun winkelartikelen tegen uiterst scherpe en aantrekkelijke prijzen.

Volgens een van de initiatiefnemers, Sierd Henk de Bruin van Bruna Kollum, past Outlet Kollum in de ambitie van Kollum om uit te groeien tot fysiek warenhuis van winkels met een aantrekkelijk en wisselend assortiment van producten en artikelen. Van alledaags tot luxe en modieus. Maar ook scherp geprijsd.

Jongeren als visitekaartje

Deelnemers uit het tweede en derde leerjaar van de afdeling handel van ROC Friese Poort uit Dokkum runnen de outlet store. De deelnemers zorgen er niet alleen voor dat de producten worden verkocht, maar zorgen ook voor het etaleren van de producten in de fysieke en de online outlet winkel.

De ondernemers wilden een centraal punt in de winkelstraat van Kollum, waarin outlet artikelen gepresenteerd en verkocht konden worden. Voor de ondernemers was het van belang het onderwijs bij dit project te betrekken. Naast een fysieke winkel is ook een digitale winkel. Outlet Kollum is een initiatief van een 5-tal winkeliers in Kollum (Blokker, Bruna, Ideko Wonen, Jumbo en Sake Store) in samenwerking met ROC Friese Poort in Dokkum (afdeling detailhandel).

Outlet Kollum is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur. Het winkelend publiek heeft ook de mogelijkheid om online te kopen via Outlet Kollum.nl.

 

 

 

Foto’s  Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button