Regionaal

Wethouder Jouke Spoelstra spreekt waardering uit na bezoek aan onderwijsveld en kinderopvang in Achtkarspelen

TWIJZEL – Wethouder Jouke Spoelstra nam vandaag, met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen, een kijkje op C.B.S de Oanrin in Twijzel, OBS de Balkwar Kootstertille en Kindercentrum Harkelein van TIKO thuis in kinderopvang in Harkema.

Tijdens het bezoek aan kindercentrum Harkelein praat André de Jong, directeur van Tiko, hem bij. “We hebben alles onder controle en kunnen rekenen op goede contacten en medewerking van de ouders en onze leidsters. Daar ben ik blij om”, zegt hij.

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan CBS de Oanrin in Twijzel. Hier werd tekst en uitleg gegeven over het digitale thuisonderwijs. “Het is bewonderenswaardig hoe snel de scholen anticiperen op alle ontwikkelingen”, zegt Harrie Steenstra, directeur Noventa. “Nadat bekend werd gemaakt dat de scholen dicht moesten, hebben zij razendsnel gehandeld en geven de leerkrachten inmiddels op afstand les. Ik heb heel veel waardering voor al het onderwijspersoneel!”

Tot slot ging de wethouder langs bij basisschool de Balkwar in Kootstertille. Locatie-directeur Jelle Dijksma vertelde daar over de wijze waarop de ouders zijn geïnformeerd en dat er lespakketten worden samengesteld. Dijksma: “Op die manier kunnen kinderen maar ook ouders thuis het onderwijs organiseren, naast het digitale platform.”

Wethouder Jouke Spoelstra: “Namens het gemeentebestuur maar ook namens de kinderen willen wij iedereen in het onderwijsveld ontzettend bedanken voor hun inzet. Datzelfde geldt ook voor de ouders die zelf zoveel mogelijk opvang organiseren in de eigen omgeving. Hierdoor kan het onderwijsveld het goed aan en staan we sterk met z’n allen.”

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button