HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Lieuwe Bijleveld leest voor op Dag van de Duurzaamheid

DAMWÂLD  – Op woensdag 10 oktober 2012, ’s morgens om negen uur, leest wethouder Lieuwe Bijleveld voor op CBS Op de Hoogte in Burum. De wethouder doet dit in het kader van de Dag van de Duurzaamheid heel Nederland wordt op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen door burgemeesters, wethouders en bekende Nederlanders als prinses Laurentien en Helga van Leur.

Eén van de boeken waar dit jaar uit wordt voorgelezen is ‘Mr Finney’ van prinses Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. NME-Centrum De Klyster heeft voor de Dag van de Duurzaamheid Jan Schotanus gevraagd een hoofdstuk in het fries te vertalen.Wethouder Bijleveld leest het Frieze hoofdstuk ‘Lege bosken, Lilke Bisten’ voor, waarna hij met de leerlingen van groep 5 en 6 in gesprek gaat over duurzaamheid.

De voorleesactie op CBS Op de Hoogte, Toutenburgstraat 2 te Burum start om 9.00 uur en duurt ongeveer 30-45 minuten. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De voorleesactie is een gezamenlijk initiatief van Duurzame PABO, programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling, Missing Chapter Foundation, SchoonPlein en Urgenda.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button