HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Lieuwe Bijleveld opende het woonoffensief gemeente Kollumerland c.a.

KOLLUM -Afgelopen zaterdag werd door de gemeente en het Platform Wonen in Kollumerland in het gemeentehuis te Kollum een uitgebreide woonmarkt georganiseerd. Dit in het kader van het provinciale woonoffensief. Er waren ruim 20 bedrijven vertegenwoordigd. De woonmarkt is goed bezocht en zowel de bezoekers als de standhouders waren enthousiast over de opzet van de woonmarkt. Nadat wethouder Lieuwe Bijleveld de informatiemarkt op een ludieke wijze had geopend, was er gelegenheid voor bezoekers om bij de diverse stands informatie te krijgen over onder andere koopwoningen, kavels, bouw- en verbouw, leningen, subsidies en (kortings)regelingen.

Naast de stands waren er voor de kinderen ook verschillende activiteiten aanwezig, zoals een springkussen en schminken. Op grond van de reacties van bezoekers en standhouders was het een zeer geslaagde dag die zeker een positieve bijdrage heeft geleverd aan het wonen in Kollumerland c.a.

In tegenstelling tot andere gemeenten was de woonmarkt in Kollumerland c.a. langer geopend. Waar in andere gemeenten de woonmarkt om 15.00 uur eindigde ging de woonmarkt in Kollumerland c.a. tot 17.00 uur door.

 

Pakket aan voordelen
Als onderdeel van het woonoffensief is er een pakket aan kortingen en regelingen opgesteld. Het is zeer aantrekkelijk om een (eerste) woning tot € 200.000, – te kopen. Dit pakket bestaat per woning uit:

  • Tijdelijke renovatie subsidie (woningen tot € 150.000,-), zie www.woonoffensief.nl/wat-krijgt-u;
  • Friese Energiepremie tot maximaal € 2.400 subsidie voor energiebesparende maatregelen aan de woning, zie www.woonoffensief.nl/wat-krijgt-u;
  • Actietarief aankoopmakelaar € 995,-;

Tot 15 maart 2014 is er de tijd om hier gebruik van  te maken.

Daarnaast kunt momenteel voor de renovatie van uw woning gebruik maken van de Duurzaamheidslening Fryslân (max. 2,4% rente, zie www.fryslan.nl/duurzaamheidslening) en het verlaagde BTW-tarief van 6% voor arbeidskosten.

 

Informatie

Meer informatie is te vinden op www.kollumerland.nl, www.woneninkollumerland.nl en www.woonoffensief.nl.

Woonoffensief Fryslân maakt onderdeel uit van Wurkje foar Fryslân en is een initiatief van de provincie Fryslân, de Friese gemeenten en alle makelaarsorganisaties.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button