HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Paul Maasbommel brengt stem uit in gezelschap van Lutz Jacobi

KOLLUM – Vanmorgen heeft wethouder Paul Maasbommel zijn stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen onder het toeziend oog van partijgenoot Lutz Jacobi, tweede kamerlid voor de PvdA. Lutz Jacobi was in Kollum in verband met een vergadering over de molen Windlust in Burum. Zij en VVD-kamerlid Aukje de Vries hebben zich stevig ingezet voor het behoud van de monumentenstatus van de Burumer molen en waren vanmorgen in Kollum voor een verdere strategiebepaling. Samen met burgemeester Bilker en het bestuur van de stichting Erfgoed Kollumerland.

Lutz, die in november nog lijstduwer was bij de verkiezingen in Leeuwarden wilde de lijsttrekker van Kollumerland nog even een laatste oppepper meegeven. Gezien de zeer intensieve campagne van de PvdA, waarbij alle dorpen werden bezocht en bevraagd is Maasbommel optimistisch gestemd. Op het stemlokaal in het gemeentehuis bleek dat de stemmers aardig opkwamen. Dus er is goede hoop dat de campagne van de gemeente om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen en dus een hogere opkomst dan de vorige keer (54%) te halen zal slagen.

Of de campagne van Maasbommel ook slaagt weten we vanavond rond een uur of 11. In de raadszaal worden dan de uitslagen bekend gemaakt. Iedere Kollumerlander is hierbij van harte welkom.

GAAT ALLEN STEMMEN.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button