HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Paul Maasbommel opent expositie van kunstenares Hanny Massolt

KOLLUM – Vrijdagmiddag heeft wethouder Paul Maasbommel in het gemeentehuis in Kollum een expositie van de kunstenares Hanny Massolt uit Kollum geopend.
Tijdens de expositie van 28 maart t/m 9 mei 2014, is beeldend werk van de kunstenares te bewonderen. De gemeente Kollumerland c.a. heeft vele goede kunstenaars en daar zijn we trots op. Om daar uiting aan te geven wordt het gemeentehuis beschikbaar gesteld voor exposities.

Hanny Massolt

Hanny Massolt schildert al haar hele leven, sinds 2008 is daar keramiek bij gekomen. De expositie biedt een uitsnede van haar werk van de laatste vijftien jaar. Hanny heeft lessen gevolgd op de kunstacademie Minerva, bij onder andere Hanneke Roelofsen, Han Groot en Jan de Grauw. Voor de keramiek bij Margreet Wierda. “Ik ben dol op het creatieve proces: op de gekste momenten krijg ik inspiratie. Dan wil ik er meteen mee aan de slag. Het experimenteren met materialen en kleuren staat vaak voorop. Tijdens het maken zit ik in een ‘flow’. Naar het eindresultaat ben ik altijd erg nieuwsgierig. Vooral met keramiek kan ik niet wachten tot het deurtje van mijn bakoven opengaat. Hoe zal het er uitzien? Buiten mijn eigen gezin hebben de onderwerpen die ik kies vaak te maken met een ‘andere’ wereld. Soms word ik geïnspireerd door een prachtige animatiefilm van Walt Disney of door figuren uit de Startrek serie, maar soms gaat het dieper dan dat en hoewel het onderwerp nog steeds fantasie is (engelen bijv.), gaat het erom wat ik ermee wil zeggen: vertwijfeling, wanhoop, verwondering maar ook soms de wreedheid van deze wereld”, aldus Hanny Massolt. Hanny woont vanaf 2007 in het buitengebied tussen Buitenpost en Kollum en heeft daar een eigen atelier.

Expositie bezichtigen?

De expositie is te bezichtigen van 28 maart tot en met 9 mei 2014, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

Zie ook de website van de kunstenaar www. hannymassolt.nl

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button