HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Paul Maasbommel reikt eerste Fairtrade certificaat uit

KOLLUMERZWAAG – Maandagmiddag heeft wethouder Paul Maasbommel van de gemeente Kollumerland c.a. het eerste Fairtrade certificaat uitgereikt aan de supermarkt ‘Spar van der Heide’ te Kollumerzwaag. Spar van der Heide heeft ruim voldoende aanbod van Fairtrade producten en voldoet om deze reden aan de criteria van Fairtrade. Er zullen nog de nodige uitreikingen volgen in de komende maanden.

In november 2013 voerde het Centrum Tûmba samen met de Wereldwinkel Kollum een nulmeting uit naar het aanbod van Fairtrade producten bij bedrijven en maatschappelijke instellingen in de gemeente Kollumerland c.a. Deze meting laat een redelijk positief beeld zien met nog wel een aantal verbeterpunten. Op 13 maart 2014 heeft de raad het besluit genomen om te streven naar de ‘Fairtrade titel’ voor de gemeente Kollumerland c.a.

Fairtrade gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan een aantal criteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtrade gemeente mogen noemen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website www.fairtradegemeenten.nl.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button