HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Paul Maasbommel reikt twee Fairtrade certificaten uit

KOLLUM – Vrijdagmiddag heeft wethouder Paul Maasbommel van Kollumerland c.a. Fairtrade certificaten uitgereikt aan Bed & Breakfast ’t Skoalhûs in Westergeest en Jumbo supermartkt in Kollum. Jumbo verkoopt diverse Fairtrade producten en ’t Skoalhûs schenkt o.a. Fairtrade koffie en thee. Beide bedrijven voldoen aan de criteria van Fairtrade.

Wanneer Fairtrade gemeente?

‘Fairtrade gemeente’ is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan een aantal criteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich ‘Fairtrade gemeente’ mogen noemen.

Achtergrondinformatie

In november 2013 voerde het Centrum Tûmba samen met de Wereldwinkel Kollum een nulmeting uit naar het aanbod van Fairtrade producten bij bedrijven en maatschappelijke instellingen in de gemeente Kollumerland c.a. Deze meting liet een redelijk positief beeld zien met nog wel een aantal verbeterpunten. Op 13 maart 2014 heeft de raad het besluit genomen om te streven naar de ‘Fairtrade titel’ voor de gemeente Kollumerland c.a.

 

 

 

Op de foto v.l.n.r.  Harm de Hoop Jumbo Kollum, wethouder Paul Maasbommel, Margreet v/d Molen en Nick v/d Molen  Bed & Breakfast ’t Skoalhûs

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button