Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Van der Veen geeft startschot voor Swaddekuier

BUITENPOST- Wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen geeft zaterdag 11 augustus om 7.00 uur het startschot voor de wandelaars van de Swaddekuier. De wandelaars voor de tocht van veertig kilometer mogen dan vertrekken. Om 8.00 uur laat Van der Veen aan de Parklaan in Buitenpost het startsein opnieuw klinken, dan voor de deelnemers voor de twintig kilometer. Een uur later begint de laatste groep aan de tocht van tien kilometer. Zaterdag 11 augustus is de tweede dag van het tweedaags wandelevenement “de Swaddekuier”. Ook op vrijdag 10 augustus kunnen er drie afstanden worden gelopen, 10, 20 en 40 km. Er zijn voor beide dagen zes verschillende routes uitgezet door de bestuursleden van de Swaddekuier.

 

De organisatie is blij dat de wethouder bereid is mee te werken aan het wandelevenement. Aan de vooravond van de vijfde editie van de wandeltocht merken de bestuursleden dat de Swaddekuier flink in de belangstelling staat. Zo hebben zich al honderden mensen vooraf ingeschreven om één of twee dagen te wandelen door de omgeving van Buitenpost. “Daarom verwachten we ook veel drukte bij de start bij de sportaccommodatie aan de Parklaan”, zegt secretaris Nynke Kloosterman-Hoekstra van de Stichting Swaddekuier.

 

Hoeveel wandelaars uiteindelijk mee zullen lopen vindt Kloosterman lastig in te schatten, uit voorgaande jaren is gebleken dat veel mensen zich op de dag(en) zelf nog aanmelden. In dit eerste lustrum jaar is veel aandacht geschonken aan de routes, boeren maar ook particulieren stellen hun landerijen en of zandpaden deze dagen open voor de wandelaars. Zo hebben maatschap Hoeksma in Drogeham en maatschap Veenstra uit Twijzel de staldeuren open, en er is een stempelpost bij de Alpaca boerderij te Twijzel. (Het is beide dagen niet toegestaan om met een hond (ook niet aangelijnd) deel te nemen aan dit wandelevenement.

Alle deelnemers ontvangen een wandelboekje met daarin de bijzonderheden beschreven van de plaatsen die men passeert. Dit jaar is er extra aandacht besteed aan de herinnering die men na afloop ontvangt.

Voorinschrijven kan nog tot en met 5 augustus via onze website . http://swaddekuier.nl/

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button