HoofdnieuwsRegionaal

Wethouders nieuw college Achtkarspelen benoemd

BUITENPOST – De nieuwe wethouders van de gemeente Achtkarspelen zijn donderdagavond 15 mei tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd. De benoeming vond plaats door middel van een schriftelijke, anonieme stemming. Marten van der Veen (FNP) kreeg van de 63 stemmen 13 stemmen, Max de Haan (GBA) kreeg 18 stemmen en Gerda Postma (PvdA) kreeg 16 stemmen.

Tijdens de raadsvergadering is het coalitieprogramma ‘In sosjaal, lokaal en belutsen mienskip’ gepresenteerd en besproken met de gemeenteraad. Het coalitieprogramma geeft de richting aan voor de nieuwe coalitie voor de komende vier jaar. Het coalitieprogramma dient als basis voor het collegeprogramma.

Burgemeester Gerben Gerbrandy is o.a. verantwoordelijk voor fysieke veiligheid en KCC, wethouder Marten van der Veen voor o.a. sport en cultuur en economische zaken, Max de Haan voor o.a. onderwijs, jeugdbeleid en groen en Gerda Postma voor o.a. financiën en sociale zaken.

BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) heeft een persoonsgerichte integriteittoets (screening) verricht bij de drie wethouders. De screening is niet gericht op deskundigheid maar op integriteit en integriteitrisico’s. Uit het onderzoek zijn geen feiten naar voren gekomen die de benoeming in de weg stonden.

Jaap Braams (PvdA), Rinus Buising (GBA) en Wietske Poelman (FNP) werden tijdens  de raadsvergadering van 15 mei geïnstalleerd in de gemeenteraad.

 

Foto wethouders: De nieuwe wethouders Gerda Postma (PvdA), Marten van der Veen (FNP) en Max de Haan (GBA)

 

Foto raadsleden: De nieuwe raadsleden Jaap Braams (PvdA), Rinus Buising (GBA) en Wietske Poelman (FNP)

 

Foto’s: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button