Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Wetterskip Fryslân wil kantoorpersoneel onder één dak

FRYSLÂN – Het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân wil het hoofdkantoor aan de Harlingerstraatweg in Leeuwarden flexibeler inrichten en verduurzamen. Na de herinrichting kan al het kantoorpersoneel in één gebouw worden ondergebracht. Hiermee bespaart het waterschap jaarlijks 385.000 euro op huisvestingslasten.
Het kantoorpersoneel is nu nog verspreid over meerdere locaties. Om al het kantoorpersoneel bij elkaar te kunnen brengen in één gebouw wordt bij het herinrichten van het hoofdkantoor gekozen voor een modern kantoorconcept met flexibele werkplekken.
Duurzaam

Bij de herinrichting van het hoofdkantoor wil het waterschap zoveel mogelijk duurzame materialen toepassen. Door bijvoorbeeld betere isolatie en het plaatsen van zonnepanelen kan op het energieverbruik worden bespaard. Het waterschapsbestuur streeft naar een energieneutraal gebouw. Hoe dit het beste kan worden gerealiseerd wordt nog onderzocht
Het algemeen bestuur bespreekt het plan van het dagelijks bestuur op 17 juni in zijn commissievergadering. Uitvoering moet plaatsvinden in 2014, waarna het personeel in 2015 kan verhuizen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button