EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Wie kweekt en versiert de mooiste pompoen op De Kruidhof?

BUITENPOST – Na het succes van de courgettewedstrijd van vorig jaar organiseert De Kruidhof dit jaar een pompoenenwedstrijd. Zolang de voorraad strekt ontvangen alle kinderen tot en met 12 jaar vanaf half mei een pompoenplantje als ze het museum bezoeken. Na het kweken van een mooie pompoen is het de bedoeling deze zo mooi mogelijk te graveren met een scherp voorwerp. Tijdens de Oogstdag worden de pompoenen geëxposeerd en winnen de drie mooiste pompoenen een prijs.

Vanaf half mei krijgen de jeugdige bezoekers van De Kruidhof bij de uitgang een pompoenplantje en een wedstrijdformulier mee. Daarop staat precies hoe je het beste met je pompoen kunt omgaan en wanneer je deze uiterlijk moet inleveren.

Tijdens de oogstdag op 12 oktober wordt er een heuse expositie georganiseerd en mogen bezoekers stemmen op de mooist ‘gepimpte’ pompoen. Op 12 oktober om 16.00 uur wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. Ook voor de nummers twee en drie is er een verrassing. Kinderen die hun pompoen hebben ingeleverd hebben op 12 oktober gratis toegang tot De Kruidhof.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button