Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Winkelaanbod Dokkum uitgebreid

DOKKUM – Het binnenstadsmanagement zet zich onder andere in om leegstand te voorkomen en te verminderen. Dit voorjaar heeft Dokkum diverse nieuwe vestigingen mogen verwelkomen. Ook heeft een aantal ondernemers de kans gegrepen om naar een voor hen betere plek te verplaatsen. Op dinsdag 10 juni en woensdag 11 juni bracht binnenstadsmanager Olaf Busch een bloemetje langs bij de ondernemers om ze welkom te heten en succes te wensen met hun investering op de nieuwe plek in Dokkum.

 

Nieuwe vestigingen

Artisante heeft een prachtig stadscafé (met terras) gerealiseerd op de Diepswal. Mikaza is verhuisd naar een leegstaand pand in de Hoogstraat tegenover de HEMA. De Wereldwinkel is eveneens vernieuwd en verplaatst naar de Hoogstraat. 10store opende een winkel op de Grote Breedstraat waar voorheen Henk ten Hoor was gevestigd. Er kwam een nieuw grand café in de Waag en in de Hoogstraat vestigde zichde nieuwe winkel Go Hip met accessoires voor jonge meiden. Een andere aanwinst voor Dokkum is de Hunkemöller aan de Koornmarkt. Een mooie invulling voor de panden in de historische binnenstad van Dokkum. Bovendien is het aanbod van Dokkum hiermee verder versterkt.

 

Tijdelijke invullingen

Naast de nieuwe vestigingen zet Vakwerk zich actief in voor het tijdelijk invullen van leegstaande panden door kunstenaars en ambachtslieden. VAKwerkers krijgen duidelijk meer omzet, cursisten en kansen om elders op uitnodiging mooie dingen te doen. Vanaf 30 augustus a.s. wordt een pand aan de Hoogstraat in ieder geval voor een jaar gevuld met doorstartende VAKwerkers, MooiWerkDokkum geheten.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button