HoofdnieuwsRegionaal

Winnend koningslied Kollumerland c.a. bekend ( *update 10-4: beluister het koningslied)

KOLLUM – De jury van het koningslied, onder voorzitterschap van burgemeester Bearn Bilker, maakt het winnende koningslied van de gemeente Kollumerland c.a. bekend. Componist van het winnende lied is de heer Auke de Boer uit Kollumerzwaag. De tekst is gemaakt door mevrouw Hilly Pijnacker – Bijkersma uit Kollum.

Er zijn in totaal drie inzendingen binnen gekomen. Een melodie met tekst, een melodie en een tekst.

Mevrouw Pijnacker had een nieuwe tekst op het Wilhelmus gemaakt. De heer De Boer gaf aan wel een melodie te willen maken, maar geen tekst te kunnen schrijven. Hij hoorde van de tekst van mevrouw Pijnacker en heeft hier vervolgens een melodie bij gemaakt.

De jury bestaat uit voorzitter Bearn Bilker, vanuit het Oranjecomité Kollum mevrouw Jettie Teeninga, Kees Bode, Djoeke Numan en Tineke Schilstra.

Volgens de jury passen tekst en muziek goed bij elkaar. De melodie ligt goed in het gehoor en het is niet moeilijk om te zingen.

 

Kees Bode en Djoeke Numan gaan een demo maken van het lied. Dit komt op een stick te staan, waarna het verspreid kan worden. Iedereen heeft drie weken de tijd om het lied in te studeren.

Binnenkort komen tekst en melodie ook op de website van de gemeente te staan. (10-4 update 

Beluister hier het Koningslied:

Demo gemeente Kollumerland

Op dinsdag 30 april 2013, de laatste Koninginnedag, wordt het winnende lied tijdens de aubade bij het gemeentehuis in Kollum gezongen.

Inwoners en belanghebbenden kunnen bij de aubade aanwezig zijn. Dit begint om 12.00 uur. Het wordt op prijs gesteld dat iedereen feestelijk, oranje, gekleed komt. Kinderen met een zelfgemaakte kroon, dames en heren met mooie hoeden, allemaal in hun mooiste feestkleding.

 

Tijdens de aubade wordt, ter ere van de nieuwe Koning en Koningin, bij het gemeentehuis een koningslinde geplant.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button