Winst voor Invicta tegen Altijd Kwiek

KOLLUM – Op zaterdag 4 april 2015 stond de eerste thuiswedstrijd voor Invicta op het programma. Na een goede wedstrijd tegen V&V vorige week waren de Invictanaren gebrand om de punten in Kollum te houden. In de aanval begonnen Arjan, Anne-Jan, Sijke en Danielle. Jarich, David, Wilma en Gerdien begonnen in de verdediging.

Invicta begon met een aantal mooie aanvallen. Dit leidde helaas niet tot een doelpunt. Altijd Kwiek begon ook scherp aan de wedstrijd en wist in korte tijd twee keer te scoren met een afstandsschot en een uitstartbal. Invicta bleef goede kansen zoeken en wist op een gelijkspel van 2-2 te komen door doelpunten van David van Dusschoten en Wilma Grijpma. Tot 3-3 ging de stand gelijk op. Daarna wist Invicta de eerste voorsprong te pakken. Via een klein kansje van Jarich en opnieuw een afstandsschot van David was het Invicta dat voor het eerste in deze wedstrijd voor voorsprong kwam, 5-3.

Het eerste aanvalsvak wist wat hen te doen stond, opnieuw scoren en verder uitlopen op Altijd Kwiek. Arjan Kiewiet wist twee keer te scoren waardoor de voorsprong werd vergroot naar een tussenstand van 7-3. Altijd Kwiek wist voor rust nog een stafworp te verzilveren en Invicta wist nog twee keer te scoren. Er werd gerust met een 9-4 voorsprong voor de Kollumers.

De tweede helft wisten Arjan Kiewiet en Jarich Hiemstra te scoren voor Invicta. Altijd Kwiek wist ook nog twee keer te scoren. Dit gebeurde in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Daarna werd er over en weer aangevallen maar werd er niet meer gescoord. De verdediging van Invicta heeft Altijd Kwiek goed weten te stoppen.

Op 18 april speelt het eerste team van Invicta hun volgende wedstrijd, weer op sportpark Baensein tegen Spannum 1.