HoofdnieuwsRegionaal

Winterse schilderijen in Dokkum en Kerststallen in Buitenpost

DOKKUM/ BUITENPOST – Schildersclub ‘Mei ferve’ exposeert tot 28 januari 2013 in de bibliotheek van Dokkum. De expositie bestaat uit schilderijen met als thema ‘Winter’. Het is een zeer gevarieerde expositie. Iedere schilder heeft zijn of haar eigen interpretatie van het thema. Zo zijn er prachtige winterlandschappen te zien en ook meer abstracte benaderingen van dit seizoen. De groep van dertien schilders komt elke donderdagochtend bijeen in het kerkgebouwtje van Burdaard. Iedere paar maand kiezen ze een nieuw onderwerp om te schilderen. De afgelopen jaren waren dit o.a. water, lucht, landschap en jaargetijden. Voor informatie over de schilderijen kunt u contact opnemen met Olga Baggelaar, tel. 0519-562204.

 De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Dokkum.

 

Kerststallen in Buitenpost

 

In Buitenpost deze dagen (tot 15 januari) een verzameling kerststallen van Jelkje Kloosterman-Pilot. Heel veel is nog niet eerder tentoongesteld. Bij de bibliotheek staan de stallen in de grote vitrine bij de ingang en zijn zowel van binnen als van buiten te bekijken. Tijdens de openingsuren kunt u gewoon naar binnen uiteraard.

Jelkje is jaren geleden begonnen met de verzameling, van rommelmarkten tot exotische landen, ze komen overal vandaan. Het is jammer dat ze het grootste gedeelte van het jaar op zolder staan, dus zo exposeren dat meer mensen ervan kunnen genieten is altijd mooi.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Buitenpost.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button