Buiten regioOndernemend

Wonen in basisschool De Westereen

LEEUWARDEN – Begin 2017 is het mogelijk om in basisschool ‘De Westereen’ te wonen. De basisschool staat aan de Eskdoorn 1 in De Westereen. In totaal komen er 11 appartementen in de sociale huursector in de school. De provincie Fryslân stelt voor de verbouw circa € 67.500 subsidie beschikbaar. De totale kosten van het project liggen rond de € 986.000 voor de aankoop en verbouw. Kingma’s bouwbedrijf BV uit Buitenpost realiseert de verbouw en start met de bouw in juni 2016.

De subsidie is afkomstig uit de Herbestemmingsregeling 2e tranche, die in de periode van 15 tot en met 31 december 2015 was opengesteld. Doel van de Herbestemmingsregeling is om het proces van de herbestemming, functiewijziging en verbouwing van bestaande ruimten zonder woonfunctie te versnellen. De bestaande ruimten worden omgezet naar wooneenheden in de geliberaliseerde huur of huurprojecten voor bijzondere doelgroepen. De Herbestemmingsregeling is onderdeel van het Aanvalsplan Woningmarkt.

Wurkje mei Fryslân

Het Aanvalsplan Woningmarkt hoort bij Wurkje mei Fryslân, hét economische pakket van de provincie Fryslân. De provincie werkt aan een sterke economie, waar iedere inwoner van Fryslân profijt van heeft. Vandaag, maar ook in de toekomst. Kijk voor meer informatie op onze website: www.fryslan.frl/wurkje.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button