HoofdnieuwsRegionaal

WoonFriesland investeert ruim 2 miljoen in 64 woningen in Kollum

KOLLUM – WoonFriesland start eind februari met het moderniseren en verduurzamen van woningen aan de Tibeert en de Cantaart in Kollum. Eind april / begin mei zijn de woningen aan de Tsjerk Hiddesstraat aan de beurt. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van badkamers en keukens. Ook nemen ze energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. In totaal gaat het om 64 woningen. Het complete project is half juli afgerond.

De woningen aan de Tibeert en de Cantaart krijgen nieuwe mechanische ventilatie en cv-installaties. Naast het vervangen van de badkamers en keukens, worden ook de meterkasten  vervangen. Op zoveel mogelijk daken komen zonnepanelen te liggen. Het voegwerk van de buitengevels wordt gecontroleerd en hersteld. Waar asbest is, wordt dat verwijderd, als dat nodig is om de werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Woningen Tsjerk Hiddesstraat  

In de woningen aan de Tsjerk Hiddesstraat  worden de  keukens, badkamers en toiletten vervangen. Ook worden er nieuwe voordeuren geplaatst. De benedenwoningen worden voorzien van vloerisolatie. De balkons en de dakbedekking van de bergingen worden gecontroleerd en hersteld. De schoorstenen krijgen onderhoud en het in de woning aanwezige asbest wordt waar nodig verwijderd.

Informeren huurders

Alle bewoners ontvangen van ons een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Vanaf half februari komt op de parkeerplaats bij de Tibeert ons Informatiepunt Woonvragen te staan, waar bewoners met vragen bij ons terechtkunnen. Verder worden in de wijk bouwborden geplaatst.

Goed en betaalbaar wonen

Met de kwaliteitsverbetering investeert WoonFriesland als het sociaal verhuurbedrijf ruim 2 miljoen euro (incl. BTW) in Kollum. Zo werken WoonFriesland door aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is hierbij het uitgangspunt.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button