Buiten regioHoofdnieuws

WoonFriesland presteert goed

Drachten – Het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland presteert goed. Dat blijkt uit cijfers uit de Aedes-Benchmark 2019, die brancheorganisatie Aedes vandaag heeft gepubliceerd. Ook tonen eigen metingen en die van Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) positieve resultaten voor WoonFriesland. Directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra is er blij mee. “Onze huurders profiteren hiervan.”

 

Zo zijn de organisatiekosten van WoonFriesland opnieuw gedaald, van 722 euro per woning in de Aedes Benchmark van 2018 naar 714 euro in de Aedes benchmark van 2019. Door aanpassingen in het huurprijsbeleid zijn de huren van woningen bij het sociaal verhuurbedrijf bovendien gemiddeld maar 1% gestegen. Dat is ruim onder de inflatie van 1,6% en dit komt de betaalbaarheid ten goede.

 

Meer betaalbare woningen

WoonFriesland biedt meer betaalbare woningen (met een gemiddelde huur van 492 euro) door de aankoop van de woningen op Terschelling en door overname van woningen van woningcorporatie Mooiland. Het sociaal verhuurbedrijf wijst bij 98% van de nieuwe huurders een woning toe, die past bij hun inkomen.

 

Hoge scores

WoonFriesland scoort in het onlangs gepubliceerde visitatierapport van SVWN een 8-. De huurderstevredenheid over de eigen onderhoudsdienst scoort hoger dan een 8. Hoge scores, erkent ook Hoekstra. “Daar zijn we blij mee en ook een beetje trots op. We doen het met elkaar en voor onze huurders. Zij verdienen ‘goed en betaalbaar’ wonen. Dat zetten we ons dagelijks voor in.”

 

Door met verduurzamen
De komende jaren gaat WoonFriesland de woningen verder verduurzamen. In het Woonakkoord staat dat het woningbezit van alle corporaties in 2021 gemiddeld label B moet hebben.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button