EvenementenOndernemendRegionaal

Workshop kruidenspiraal maken bij Botanische Tuin De Kruidhof

BUITENPOST – Op zaterdag 11 juni 2016 organiseert De Kruidhof een workshop kruidenspiraal maken waarbij je je leert hoe je dit in je eigen tuin of op je balkon kunt toepassen. Daarnaast krijg je informatie over grondsoorten, leiden we je rond langs onze kruidencollecties en ga je praktisch aan de slag.

Een kruidenspiraal is een bijzondere manier om veel verschillende kruiden op een klein oppervlak te kweken. Door de vorm en hoogte van een kruidenspiraal ontstaan er droge, natte, zonnige en schaduwplaatsen. In de workshop leer je naast het uitzetten van de vorm en het gebruik van de materialen ook om de juiste grond samen te stellen.

Voor de keuze van de kruidenplanten is het leuk om uit te gaan wat je graag lust. Ben je een pizza of pasta type, een oma’s groentesoep type of een haute cuisine type. Voor ieder type hebben wij bekende, maar ook minder bekende, maar o zo lekkere kruiden en bijzondere groenten in onze grote Verkooptuin.

Je krijgt de namen van de planten en informatie over de eigenschappen, toepassing en enkele recepten na afloop mee. En natuurlijk de handleiding om thuis een grote of kleine kruidenspiraal te maken.

Opgave

De workshop is inclusief een kopje verse kruidenthee, cursusmateriaal en een kruidenplantje. De kosten bedragen € 17,50. Duur van de workshop 14.00-16.30 uur. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Opgave via [email protected].

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button