HoofdnieuwsRegionaal

Workshop vilt verven met verfplanten en bloemen vilten

BUITENPOST – Op zaterdag 1 en zaterdag 8 juni organiseert botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost een workshop vilt verven met verfplanten en het vilten van bloemen. De workshop is verdeeld over twee middagen. Bij mooi weer vindt de workshop plaats in of bij de kas en bij minder goed weer in het keukenkruidengebouw.

Dit jaar wil De Kruidhof in het kader van het thema: ‘Je hoeft geen kenner te zijn’ mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met wat je met de opbrengst van de natuur kunt doen. Op 1 en 8 juni doen we dit met een workshop vilt verven met verfplanten uit de tuinen van De Kruidhof in de eerste bijeenkomst op 1 juni. Daarbij leren bezoekers het proces van ruwe wol verven met verfplanten en de wol zo te bewerken dat je ermee kunt gaan vilten.

In het tweede deel op 8 juni worden van het geverfde viltmateriaal bloemen of een lap met een bloemenveld gevilt. Eventueel kan men ook een zeepje invilten. De prijs van de workshop is € 40,00 per persoon inclusief materiaal en toegang tot de tuinen en gebruik van water. In het gezellige tuincafé van De Kruidhof kunt u eventueel terecht voor koffie, thee, frisdrank en iets lekkers. De workshop vilt verven duurt van 13.00 tot 17.00 uur op beide dagen.

Opgave vooraf is in verband met de inkoop van het materiaal noodzakelijk. Dit kunt u doen via [email protected]. Het maximum aantal deelnemers is 20 personen. U kunt zich opgeven tot uiterlijk 28 mei 2013.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button