HoofdnieuwsRegionaalSport

WSBF Fries Kampioen Acro in Sneek

SNEEK – Op zaterdag 9 maart zijn in Sneek de Friese kampioenschappen voor de acrobatische teams gehouden. WSBF was met maar liefs 16 teams goed vertegenwoordigd bij deze kampioenschappen.

Naast Friese titels werd plaatsing voor de districtswedstrijden verdeeld onder de beste sporters van Friesland die dan tijdens de district finales op 30 maart in Meppel mogen strijden voor plaatsing voor de Nationale wedstrijden.

Een spannende dag met geweldige prestaties  waarbij alle deelnemende teams van WSBF zicht hebben op doorstroming. Een super prestatie van het leidersteam van WSBF van hoofdleidster Griet Rinsma.

Een juryteam van 8 personen bepaald de moeilijkheidswaarde van de oefening waarbij 10 punten de hoogste waarde is. Daarnaast worden maximaal 10 punten toegekend aan de wijze waarop de acrobatische technieken worden beheerst en maximaal 10 punten hoe mooi het team artistiek op elkaar en op de dans is ingesteld.

De resultaten:
Fries kampioen zijn Roos Drost met Jitta Pietersma bij de dames senioren E duo met een hoge score van 26,400. In de zelfde categorie zijn eerste reserve voor doorstroming Petra de Vries met Yara de Jong met 25,800 nipt voor de tweede reserve voor doorstroming Pytrix Veenstra met Femke Pander.
Bij de E junioren duo werd Lyonne van der Veen met Irna van der Heide derde. Op hetzelfde niveau bij de dames E junioren trio werd Kimberley Hoexum en Ilse Frankes met Jildou Hiemstra vierde. Bij de pupillen zijn het duo Chayenne de Kock en Jiske Batema Fries kampioen met een score van 26,400.
Op het niveau E senioren trio was WSBF met 5 teams vertegenwoordigd. In het grote deelnemersveld van 19 teams was plaats voor 5 tickets naar het district en nog eens 3 reserveplaatsingen. Het trio Jelline Bergsma, Hillie van der Veen met Hannah Westerhof werd in deze categorie overtuigend Fries kampioen met een puntentotaal van 26,700. Deze score was tevens ook de hoogste dag score.  Het zilver ging naar Lotte van der Sluis, Tjitske de Vries en Inge Stienstra. Gedeeld vierde met 25,700 werden de trio’s Sanne Schievink, Sanne van der Ploeg met Ryanne Oostra en Marije Dolsma, Marrit Tjoelker met Maureen Oostra. Zicht op doorstroming hebben de als 3de reserve geplaatste dames Freke van der Velde, Heleen van Houten met Aimee Althof.

Op het hogere D- niveau werd het team Ineke Bergsma met Annieck Wiersema ondanks een tijdsfout Fries kampioen met een hoge score van 26,000. Het zilver ging naar het duo Jantina de Vries met Christine Bruinsma met 25,750
Bij de dames D-lijn trio was het zilver voor Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries met Eva van der Sluis met 26,250. De dames Jelly Frankes, Yvonne van der Veen met Chalune van der Elst zijn met hun 5de plaats ook zeker van doorstroming.

Ook was er deze lange wedstrijddag nog plaats voor de jongere deelnemers in de Instap klasse. Deze teams kunnen niet doorstromen naar de districtswedstrijden. Knap derde zijn geworden Kyra Wassenaar met Danae Kits met een mooie score van 25,000 punten.

Foto’s Jelline Bergsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button