HoofdnieuwsRegionaalSport

WSBF grossier in medailles te Sneek

SNEEK – Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd turnen wedstrijdgroep V wist WSBF in bijna alle categorieen podiumplaatsen te bemachtigen. Maar liefst 4 turnsters van de vereniging uit Surhuisterveen behaalden het goud. Chayenne de Kock, Hannah Westhof,  Jiska Batema en Annieck Wiersema mochten de hoogste trede van het erepodium innemen. In de categorie pupil 1 D1 bestond het podium louter uit turnsters van WSBF Jiska Batema behaalde goud, Inge Stienstra het zilver en de bronzen medaille werd verdiend behaald door Femke Pander.

In de categorie Pupil 2 D1 behaalde Hannah Westhof het goud en werd op de voet gevolgd door haar clubgenootje Irna van der Heide die de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen Christina Bruinsma moest genoegen nemen met een plek naast het erepodium. In de categorie Senior E behaalde Chayenne de Cock de eerste plek en Lotte van Sluijs werd hier verrassend derde. In de categorie Senior C moest Yvonne Jagersma ditmaal genoegen nemen met het zilver.

Bij balk en brug , normaliter haar sterkste onderdelen liet ze nu een paar steken vallen , maar werd toch nog tweede. Jildou Kooistra wist ondanks een val bij balk en vloer een vijfde plek te behalen. Talitha de Jong kwam uit in de categorie junior D. Dat dit een krachtige turnster is blijkt wel uit het feit dat ze bij sprong de hoogste score wist neer te zetten. Haar balkoefening kwam gisteren door twee vallen niet tot zijn recht waardoor een podiumplaats niet toebedeeld was aan deze turnster.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de Jeugd E meisjes. Annieck Wiersema behaalde hier het goud. Femke Kooistra werd in het eindklassement 6de Elina Sipma en Chaluna van der Elst kwamen eveneens niet in aanmerking voor een podiumplaats.

Op dit moment is nog niet bekend welke turnsters er door zullen stromen naar het FK op 21 juni aanstaande te Sneek.

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button