HoofdnieuwsRegionaalSport

WSBF in eigen huis Nederlands Kampioen

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 8 februari is het NK groepsspringen, op het hoogste A en B niveau, in Surhuisterveen georganiseerd. WSBF was met een junioren en een senioren team aanwezig. Groepsspringen is een populaire turnsport. De groep bestaat uit minimaal 6 deelnemers die in 8 series diverse acrobatische sprongen uitvoeren op minitrampoline of reutherplank. In een aantal onderdelen wordt er gesprongen over de pegasus of de grote tafel.

De heren senioren uit Zuid Scharwoude stalen de show door spectaculaire sprongen tot ruim 6 meter hoogte waarin 3 dubbele salto’s met een schroef werden getoond. De deskundige jury beloonde dit met een score van 31,65 wat nog nooit eerder in Nederland is gepresteerd. Het juniorenteam van WSBF presteerde in het ochtendprogramma  fantastisch. Op alle drie de onderdelen werden ze Nederlands kampioen. Op de tumblingbaan behaalde dit team een score van 19,30, op het onderdeel minitrampoline –pegasus een score van 20.80 en op de minitrampoline een zeer hoge score van 24,05. Op dit laatste onderdeel toonden de dames zeer strakke sprongen met een hoge uitgangswaarde waardoor de opvolger met ruim 3 punten werd verslagen. Een super prestatie van de dames lina Sipma, Nellie Bijker, Annieck Wiersema, Ilse Frankes, Challuna van der Elst, Hillie van der Veen, Marrit Tjoelker en Femke Kooistra. Dit resultaat betekend doorstroming naar het landelijk hoogste niveau. Wethouder Marten van der Veen heeft de medailles uitgereikt aan de Nederlandse kampioenen.

De moderne jazz dans groep Modèstodûns uit Burgum heeft in de Pauze een demonstratie gegeven van hun nieuwe act waarmee ze weer hoge ogen zullen scoren bij de voorrondes van het NK. Modèstodûns en WSBF gaan vanaf 6 maart danslessen verzorgen in Surhuisterveen.

In het middagprogramma kwam het geweld van de seniorenteams op de wedstrijdvloer. KEV Vriezenveen was met 70 sporters zowel in aantal als in kwaliteit de grootste concurrent. Het team van WSBF had zich in de voorrondes geplaatst voor alle 4 onderdelen. De dames van het seniorenteam zijn; Yvonne Jagersma, Wilma de Vries, Yvonne van der Veen, Baukje Wassenaar, Hielkje Meijer, Talitha de Jong, Jelline Bergsma, Jildou Kooistra, Freke Bijlsma en Jelly Frankes. De concurrentie was te sterk voor de onderdelen trampoline-pegasus  en plank –pegasus. Hier behaalden ze respectievelijk een 6de en een 5de plaats. Op de tumblingbaan werden de series en synchroon onderdelen super strak neergezet wat uiteindelijk goed was voor een knappe 2de plaats met een score van 21,95. Op het onderdeel minitrampoline werden door de fraaie en hoge sprongen met een hoge moeilijkheidswaarde maar liefst een score bereikt van 24,70. Het geweld uit Vriezenveen was de Feansters net de baas waardoor WSBF het zilver in ontvangst mocht nemen.

Tijdens deze dag is ook de nieuwe springkuil officieel in gebruik genomen. Deze hypermoderne trainingsmogelijkheid is gerealiseerd dankzij medewerking vanuit de gemeente achtkarspelen, de vereniging Spavo, de stichting Pultrumfonds, plaatselijk belang en overige donaties, sponsoring en eigen acties. Wethouder Marten van der Veen opende de toegangsdeur waarna diverse genodigden uitleg kregen over de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van deze accomodatie. Een aantal jonge talenten van WSBF hebben een aantal sprongen laten zien waaronder enkele dubbele salto’s. Dit gaf wethouder Marten van der Veen zoveel vertrouwen dat ook Van der Veen met succes een sprong waagde. Dit onder toeziend oog van toptrainer Gerard Speerstra, Huite Zonderland en Herre Zonderland. WSBF , maar ook omliggende verenigingen, kunnen met dit toestel moeilijke sprongen trainen zodat zij bij het volgende NK nog betere prestaties kunnen neerzetten.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button