HoofdnieuwsRegionaalSport

WSBF ontvangt cheque van vereniging Spavo tijdens Open FK acrogym

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 27 april heeft WSBF uit handen van de heer R. Copinga en mevrouw T. Neijenhuis namens de vereniging Spavo een cheque ter waarde van € 3.750,00 ontvangen. De cheque werd tijdens de Open Friese Kampioenschappen Acro in de Surventohal overhandigd aan J. Bergsma voorzitter van de organiserende vereniging WSBF.

Het geld wordt gebruikt om een springkuil in Surhuisterveen te realiseren. Middels deze springkuil kunnen de turnsters van WSBF maar ook van omliggende verenigingen vrijwel blessurevrij moeilijke oefeningen trainen. De gemeente Achtkarspelen realiseert samen met WSBF deze uitbreiding van de accommodatie in de Surventohal. Op 8 februari 2014 zal tijdens de Nederlandse Kampioenschappen groepsspringen in de Surventohal de springkuil officieel worden geopend. Tijdens het Open FK werd maar weer eens duidelijk dat WSBF bij de acrogym behoorlijk nivo heeft in de teams. In vrijwel alle categorieen waar de teams van WSBF uitkwamen behaalden zij het goud. Daarnaast werden er ook veel zilveren en bronzen medailles in de wacht gesleept.

In het weekend van 11 en 12 mei mogen maar liefst 12 teams van WSBF aantreden tijdens de landelijke ½ finales. In Bergschenhoek wisten vorig weekend al twee teams van WSBF het goud en zilver in de wacht te slepen tijdens de 1ste ½ finale.

Het trio Sanne Schievink, Sanne van der Ploeg en Ryanne Oostra behaalden het goud . Zilver was er voor het trio Marije Dolsma, Marrit Tjoelker en Maureen Oostra. Deze teams zijn al zeker van deelname aan het NK acro op nivo D en E op 8 juni te Oss.Voor een foto-impressie en de volledige uitslagen van het Open FK verwijzen wij u naar de website van WSBF..www.wsbf.nl

Op de foto: van links naar rechts:

wethouder M. van der Veen, T. Nijenhuis, R. Copinga,  J. Bergsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button