Sport

WSBF-turnster Femke Pander springt op NK in Waalwijk

WAALWIJK – Zondag 27 mei stonden de Nederlandse toestelfinales op het programma. Tijdens deze wedstrijden kunnen de turnsters bondskampioen worden op de individuele toestellen. Femke Pander mocht zich laten zien op het onderdeel sprong. Femke heeft zich hiervoor geplaatst met de halve finales eerder het seizoen.
Met het toestel sprong moet de turnster twee verschillende sprongen laten zien over een 1.25 meter hoge pegasus. Er wordt door een jurypanel op alle kleine details gelet en elk foutje levert een puntenaftrek op.

Femke had enige zenuwen, ze was er namelijk op gebrand om twee goede sprongen af te leveren. Dit lukte dan ook naar behoren, wel moest ze bij beide sprongen een puntenaftrek incasseren vanwege een landingsfoutje. Uiteindelijk resulteerde dit in de 7e plaats op het NK voor Femke en daarmee mag ze zich 7e van Nederland noemen.

In juni staan er nog een aantal wedstrijden op het programma om het seizoen mee af te sluiten. De turnsters van WSBF gaan zich de komende tijd op voorbereiden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button