Sport

WTOC bewijst zichzelf een slechte dienst

OUDWOUDE – Door van VIOD te verliezen zijn deze WTOC op 2 punten genaderd. Dit betekent met nog 1 wedstrijd te gaan WTOC nog niet veilig is en volgende week nog vol aan de bak moet. VIOD begon voortvarend aan de wedstrijd. Dit leidde tot een schot van Sjoerd Visser wat bekwaam werd gestopt. WTOC deed iets terug Jilles Bosma stuitte op de doelman. Een snoeihard schot van Erik Jan Dijkstra ging voorlangs. Doelman Geoffrie Hoiting toucheerde licht een Nycle van der Valk en de bal ging op de stip. Erik van der Veen schoot de strafschop binnen 0-1. Zonder dat er kansen kwamen werd de rust gehaald.

De tweede helft kende een bizar verloop. Nadat de assistent scheidsrechter van WTOC buitenspel had geconstateerd werd dit genegeerd door de ver van de situatie staande scheidsrechter F van der Wal, die anders besliste en kon Erik van der Veen de 0-2 scoren. Nadat Jitze Keizer met 2 maal geel wegens aanmerkingen op de scheidsrechter en dus rood naar de kant moest kreeg WTOC met een man minder meer grip op de  wedstrijd. WTOC kreeg een goede mogelijkheid om te scoren maar Jilles Bosma en Erik Jan Dijkstra liepen elkaar in de weg. Een overtreding van Jouke Sjoerdstra werd met rood beloond zodat ook VIOD met 10 man verder moest. WTOC bracht nog drie verse krachten in. VIOD kwam niet meer aan voetballen toe en verdedigde de voorsprong. Toen doelman Otte Visser in de fout ging profiteerde Tedo de Bruin en bracht de stand op 1-2. Een gevoelige nederlaag met schorsingen voor beide teams naar aanleiding van enige kaarten die werden uitgedeeld. Zaterdag de laatste competitie wedstrijd uit tegen Berlikum.