WTOC C1G ongeslagen KAMPIOEN

OUDWOUDE – Na de winst van afgelopen maandag was WTOC C1G al zeker van het kampioenschap.
Maar men wilde natuurlijk ook de laatste wedstrijd winnen, waardoor men ongeslagen kampioen kon worden. WTOC begon vandaag met Bart van de D’s in de basis, Jan ( ziek) kon helaas niet spelen. WTOC begon wat onrustig aan de wedstrijd en kreeg in de begin fase ook weinig ruimte van Buitenpost C3. Buitenpost probeerde WTOC vast te zetten, en dit lukte af en toe aardig. WTOC bleef zelf goed voetballen en het was dan ook wachten op een doelpunt van de thuisclub. Een dieptebal van Nyckle werd goed ingeschat door Jilmer, die met zijn snelheid de bal in de loop mee nam. In een 1 op 1 duel met de keeper schoof Jilmer koeltjes de bal in de verre hoek, 1-0. WTOC begon hierna meer druk te zetten, dit leidde tot een paar goede kansen, die net niet werden afgemaakt door Bart, die overigens een uitstekende wedstrijd speelde. Na een afgemeten lage voorzet van Jilmer was het Jan-Durk die de trekker overhaalde en de 2-0 tegen de touwen schoot. Met deze stand werd ook gerust.
Na de rust zette WTOC een tandje bij en werd er al vroeg druk gezet op de verdediging van Buitenpost. Jilmer dribbelde met zijn snelheid zijn directe tegenstander voorbij en schoot beheerst de 3-0 binnen. Door het goede werk van de sterk spelende Janco werd de bal afgepakt en met een perfecte pass wist hij Jan-Durk te bereiken, die niet nadacht en met een droge knal de bal in de rechterhoek liet verdwijnen. Buitenpost was volledig de kluts kwijt en werd de 2e helft overrompeld door WTOC. Jan-Durk liet nogmaals zijn klasse zien door met een paar kapbewegingen zijn tegenstanders uit te spelen en met een geplaatst schot de bal in de kruising schoot. Een prachtig doelpunt maar het kan nog mooier dacht Nyckle, die met een wonderschoon uithaal van zo’n 40 meter zijn inzet in de kruising schoot. Het was dan ook die zelfde speler die het een minuut later nog eens probeerde en tot zijn geluk ook deze inzet over de keeper van Buitenpost zag verdwijnen 7-0. Het slotakkoord was aan Sytze die met een individuele actie de bal hard en hoog in dak van het doel liet ploffen,
8-0. Met deze geweldige teamprestatie is WTOC C1G ongeslagen kampioen geworden. En was er alle reden om dit uitbundig met elkaar te vieren.