HoofdnieuwsRegionaalSport

WTOC en Berlikum delen de punten

OUDWOUDE – Afgelopen zaterdag mochten de eerste elftallen van WTOC en Berlikum het tegen elkaar opnemen in de seizoensouverture. Na 90 minuten stond de brilstand op het bord. Op basis van de gehele wedstrijd een terechte uitslag, al moet gezegd worden dat de wedstrijd twee totaal verschillende helften kende.

De eerste helft was grotendeels voor WTOC. Het kwam redelijk aan voetballen toe en wist een aantal kansen te creëren. Helaas wisten Tedo de Bruin en Nyckele Smeding het net niet te vinden. Berlikum was de eerste helft  gevaarlijk met een afstandsschot. Keeper Geoffrie Hoiting kon door het weggeven van een corner een doelpunt voor de Berlikumers voorkomen.

De tweede helft was duidelijk voor de bezoekers. Ze gaven meer gas dan in de eerste helft en WTOC kwam er nog maar sporadisch uit. Nu waren het de voorwaartsen van de gasten die twee mooie kansen om zeep hielpen. Bij de thuisclub waren ze dan ook blij dat de goed fluitende scheidsrechter Lania na 94 minuten voor de laatste maal op zijn fluit blies. Een onderhoudende pot die zonder kaarten het einde haalde. Voor WTOC geeft het behaalde punt vertrouwen voor de toekomst. Ondanks het missen van een aantal selectiespelers wist het een punt af te snoepen van een hoger ingeschatte tegenstander.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen buurman Zwaagwesteinde. Zij wisten 3 punten af te snoepen van Trynwalden, de ploeg die vorig jaar degradeerde uit de 2e klasse. WTOC is gewaarschuwd.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button