WTOC en RWF naar terechte puntendeling

FRIESCHEPALEN – Niet scherp starten betekende voor WTOC dat na tien minuten al tegen een 1-0 achterstand aangekeken werd. Een prima doelpunt overigens van RWF. Een aanval over de rechterkant werd door de spits van RWF met het hoofd afgerond. Buitenspel of niet het doelpunt werd goedgekeurd. RWF kreeg na deze treffer nog een paar omschakelkansen, maar was onnauwkeurig in de laatste pass.

Na twintig minuten gooide WTOC eindelijk de schroom van zich af en kwam het team beter in de wedstrijd. Ondanks de hobbelige ondergrond wist men een aantal goede aanvallen op te zetten. Jaap de Bruin kopte over en even later werd een tip in door de RWF doelman katachtig buiten de palen getikt. Toch leek de gelijkmaker voor de rust op het bord te komen. Tedo de Bruin werd in of buiten de beruchte zestienmeter gevloerd. Scheidsrechter Van der Wal zag de overtreding binnen de 16-meter en gaf aan de gasten een penalty. Jitse Keizer nam de verantwoordelijkheid maar zag zijn inzet gestopt. Ook de rebound van de ingevallen Tjeerd van der Land belandde niet in het net.

WTOC moest de tweede helft dus starten met een achterstand. Het team kwam gretig uit de kleedkamer. Zette RWF vast op eigen helft, won de duels en zocht naar openingen in de hechte RWF verdediging. Het bleek een moeilijk te nemen horde, maar toch kwam tien minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker.

Een vrije trap van Tedo de Bruin werd door Jitse Keizer verlengd en tot grote vreugde van de gasten was deze inzet de RWF verdediging inclusief doelman te machtig. Beide teams gingen daarna nog op zoek naar de winst. WTOC was hier nog het dichtste bij. De ingevallen Nyckele Smeding werd op rechts weggestuurd en zijn schot vloog net naast het doel. Daarmee bleef de stand 1-1 en daar konden beide teams tevreden mee zijn.