WTOC geeft in de slotfase voorsprong uit handen

SEXBIERUM – WTOC kwam in de slotfase duidelijk te kort tegen AVC. Het begon allemaal zo goed al in de 2e minuut was het raak. De deze keer in de voorste gelederen opererende Jitze Keizer was met een afstandsschot trefzeker 0-1.WTOC wilde op zoek naar meer. Dit bleek moeilijker dan gedacht. AVC bleef goed meedoen. De doelrijpe kansen bleven voor beide ploegen uit. WTOC was nog het dichtst bij een treffer. Uit een voorzet van Tedo de Bruin schoot Wierd de Vries in de handen van de doelman.

De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden. In de 48e minuut ging de bal op de stip. Jelmer de Boer werd in het strafschopgebied tegen gehouden. Berend Jan Prins voltrok het vonnis 0-2. WTOC leek op rozen te zitten. AVC probeerde het wel maar kon geen potten breken. Datzelfde gold ook voor WTOC, dat een enorme kans om zeep hielp. Keeper Joran Gerbranda was al verslagen het doel was leeg op een AVC verdediger na.
Uit eindelijk was het Jitze Keizer die naast schoot. In de 63e minuut kreeg AVC een strafschop. De dader was Jan Smid. Durk Fennema schoot raak 1-2. AVC rook dat er meer inzat en begon WTOC terug te dringen. Dit resulteerde in een groot aantal hoekschoppen die soms met grote moeite werden afgeslagen. WTOC kwam niet meer aan voetballen toe en hanteerde de lange bal die meestal een prooi werd van de tegenstander en WTOC verdedigend weer aan de bak moest.

Door de aanvallende speelwijze van AVC kreeg WTOC mogelijkheden om de score op te voeren. Uit vrijstaande positie schoot Jaap de Bruin naast. Jan Kempenaar maakte zijn debuut voor WTOC. Hij verving Sybren Bosma. In de 89minuut kwam AVC langszij. Dennis Hartman tekende voor de 2-2. In de allerlaatste minuut behoedde Geoffrie Hoiting WTOC voor een nederlaag met een fantastische redding.

Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Kootstertille.