WTOC in slotfase voorbij VC Trynwalden

OENTSJERK – Afgelopen zaterdag mocht het eerste elftal van WTOC het opnemen tegen VC Trynwalden. De ploeg uit Oenkerk van trainer Wieger Sinnema stond na vier duels nog op nul punten, het WTOC van trainer Oane Westra wist na evenveel duels 4 punten te behalen.

De beginfase was duidelijk voor de thuisclub. Ze hadden op het eigen kunstgrasveld een duidelijk veldoverwicht en kregen een aantal halve en zelfs enkele hele kansen. Na een kwartier wisten ze het net te vinden:1-0. Voor WTOC duidelijk een valse start, maar het team kwam binnen 2 minuten via een rake kopbal van Jitse Keizer op gelijke hoogte. Het restant van de eerste helft was duidelijk voor de gasten. Er werd getracht verzorgd voetbal te spelen en dat lukte aardig. Tot echt grote kansen leidde dit overigens niet. De kleedkamers werden dan ook opgezocht met een 1-1 tussenstand.

Na rust ging WTOC verder met waar het gebleven was: goed voetballen. Uit de eerste corner na rust wist Taede van der Ploeg de bal binnen te koppen en WTOC op een 1-2 voorsprong te zetten. Niet veel later kreeg WTOC de kans om het duel al vroeg in de 2e helft te beslissen; helaas ging de bal vanaf een meter of 12 over in plaats van in de goal. Toen de organisatie binnen het gastenteam even weg was na een dik uur spelen, wist VC Trynwalden duidelijk te profiteren. De ingevallen spits maakte op fraaie wijze de 2-2.

Na dit doelpunt was het heft duidelijk in handen van de thuisploeg. WTOC wilde wel, maar kreeg het even niet voor elkaar. Trynwalden kreeg hierdoor een duidelijk overwicht en de achterhoede van WTOC moest vol aan de bak. Gelukkig voor hen was de thuisploeg niet daadkrachtig genoeg om de 3-2 op het scorebord te zetten. Uiteindelijk moesten ze hiervoor een dure rekening betalen: in blessuretijd wist de ingevallen Ruben van Dijke in twee instanties het net wél te vinden waardoor enigszins gelukkig de punten meegingen naar Oudwoude, de eindstand was : 2-3