HoofdnieuwsRegionaalSport

WTOC in topper langs VIOD Driesum: 2-1

OUDWOUDE – WTOC heeft op een winderig sportpark ‘De Wygeast’ de topper tegen VIOD Driesum gewonnen. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-1 voor de ploeg van trainer Oane Westra.

VIOD werd het eerst gevaarlijk. Een schot van Nykle-Durk van der Valk ging via de prima keepende Geoffrie Hoiting naast. Een nieuwe poging van Van der Valk werd eveneens een prooi voor Hoiting. Daarna nam WTOC de leiding:  via Tedo de Bruin kwam de bal bij zijn broer Jaap de Bruin die het leer achter doelman Otte Visser werkte, 1-0. Na een half uur kreeg Nykle-Durk van der Valk een goede mogelijkheid maar de aanvaller strandde opnieuw op doelman Hoiting. De WTOC-doelman wist van geen wijken en tikte ook een schot van Erik van der Veen uit zijn doel.

In de tweede helft kreeg WTOC de betere kansen. De broers Tedo en Jaap de Bruin slaagden er in de beginfase niet in de 2-0 op het scorebord te zetten terwijl Sybren Bosma uit kansrijke positie naast knalde. VIOD gaf niet op maar Jelmer Visser kwam niet tot een schot en een poging van grote afstand van René van der Veen werd met moeite door doelman Hoiting over de lat getikt. Daarna breidde WTOC de score uit. Verdediger Taede van der Ploeg ging mee naar voren, kreeg een kans en scoorde beheerst, 2-0. Geoffrie Hoiting redde daarna nog eens bij pogingen van Erik van der Veen en Roelof van der Veen. Vlak voor tijd scoorde de ploeg uit Driesum toch nog via een kopbal van verdediger Jouke Sjoerdstra, 2-1. VIOD probeerde het daarna nog wel maar de tijd was tekort om nog langszij te komen.

Reacties:

“Ik vind de overwinning terecht” aldus Jaap de Bruin van WTOC. “Wij waren de betere ploeg. Het was moeilijk voetballen met de harde wind maar je moet er wat van maken. Of we voorspong van vijf punten nog weggeven? Ik hoop het niet, het is in ieder geval niet de bedoeling”.

“Dit had weinig met voetballen te maken” vond Jelmer Visser van VIOD Driesum. “Wij hadden in de eerste helft de beste kansen. Zij krijgen één kans en die gaat erin. In de tweede helft gaven we vol gas maar het ging moeilijk met de harde wind. Het was meer toevalsvoetbal. WTOC heeft nu de beste kansen maar we geven niet op”.

“Spieren voor Spieren”

 WTOC-VIOD stond in het teken van de actie Spieren voor Spieren. WTOC zamelde geld in voor dit goede doel (entreegeld, draaiend rad). Uiteindelijk kon voorzitter Wierd Kooistra bekend maken dat de actie 1000,- euro heeft opgeleverd. Dit bedrag wordt als sponsorgeld aangeboden voor de Spierathlon die op 4 juni 2016 zal worden gehouden in Ouderkerk a/d Amstel en waar Johanna Schippers en Stephanie Broersma aan mee gaan doen. De Spierathlon is een 1/8 triathlon voor kinderen met een spierziekte. De pupillen bij de wedstrijd WTOC-VIOD waren Linde, Britte en Mare Schipper en Daniëlle Broersma. De wedstrijdbal werd aangeboden door W. Post Schildersbedrijf uit Oudwoude.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button