WTOC kan stunt niet herhalen in Hardegarijp

HARDEGARIJP – In Oudwoude wist WTOC in oktober vorig jaar de drie punten in eigen huis te houden tegen de huidige koploper. Het is tot nu toe de enige nederlaag voor Hardegarijp en het team wilde niet nog een keer zich laten verrassen. In de eerste helft liet WTOC zien dat een verrassing er weer in zat. Na de sneue goal vlak voor de rust bleek in de tweede helft WTOC niet bij machte om deze achterstand recht te zetten. Hardegarijp mocht na 90 minuten dan ook de verdiend de drie punten bijschrijven.

Met veel energie en beleving startte WTOC de wedstrijd tegen Hardegarijp. De koploper leek hierdoor verrast en kwam maar niet in haar eigen spel. WTOC wist via een paar mooie aanvallen zelfs tot mogelijkheden te komen. De laatste pass bleek echter vandaag net niet precies genoeg. Daardoor kwam Jaap de Bruin een teen te kort, kon een mooie boogbal van Jilles Bosma net te buiten het doel getikt worden door de doelman van de thuisclub, kon Tedo de Bruin schieten, maar besloot hij in kansrijke positie af te geven en had een lob van Jitse Keizer net niet genoeg hoogte om de uit het doel gelopen doelman te verrassen. Een voorsprong had dus zomaar op het scorebord kunnen staan. Echter ook Hardegarijp was een aantal malen gevaarlijk. Vooral rechtsvoor Spindelaar was dreigend en uit een aanval via deze zijde leek de thuisclub ook op voorsprong te komen. Echter de bal belandde in het zijnet. Vlak voor de rust kwam het doelpunt dan toch uit het niets. WTOC leek uit te breken, verloor de bal en in de omschakeling werd een hoge voorzet vanaf rechts verkeerd beoordeeld door doelman Pieter Meindertsma en kon Rick de Groot de 1-0 binnenkoppen. Een enorme domper voor het team van Martin Brandsma.

In de tweede helft wilde WTOC dit recht zetten, maar Hardegarijp bleek meer grip op het duel te krijgen. Daarbij verloor WTOC in balverlies nu snel de bal, waardoor het spel zich meer en meer op de helft van de geel blauwen afspeelde. Tocht had Robert Kuipers uit een corner van Jilles Bosma nog een mooie kopkans, maar zijn inzet ging net over. Het duel werd een kwartier voor tijd in het slot gegooid. Vanuit een scrimmage werd de bal in de hoek geplaatst. Tien minuten voor tijd werd het ook nog drie nul. Een goede loopactie uit het middenveld werd bekroond met een strakke schuiver in de hoek. Eindstand 3-0.

Foto’s : Jantsje Wiersma