Sport

WTOC kansloos tegen Lions

LEEUWARDEN – WTOC kon de hogere stand op de ranglijst niet waarmaken tegen Lions. Van meet af aan namen de Leeuwarders het initiatief. Dit leidde al in de 5e minuut tot een 1-0 achterstand. De bal kwam uit een vrije trap tegen de paal, Lions spits Mike Roozendaal was attenter dan de WTOC verdediging en kon ongehinderd binnen schieten. WTOC kon hier nagenoeg niets tegenover stellen en mocht blij zijn dat de achterstand niet groter werd. Lions liet een paar goede mogelijkheden onbenut. Dit was mede te danken aan een paar prima reddingen van doelman Geoffrie Hoiting.

De tweede helft startte WTOC met twee verse spelers Aant en Jitze Keizer waren de vervangers van Sipke Bijlstra en Nyckele Smeding. Al na 5 minuten kon Lions weer door Mike Roozendaal een doelpunt bij schrijven 2-0. Het werd tijd voor WTOC om de bakens te verzetten. Als het er al eens op leek dat er een mogelijkheid voor WTOC zou ontstaan dan ramden de verdedigers van de Lions de bal naar voren. Goed voetbal was eigenlijk niet mogelijk op deze manier. Tedo de Bruin kreeg een goede mogelijkheid maar in plaats van op doel te schieten legde hij de bal breed waar niemand aanwezig was. Klaas Bosma zag  tot tweemaal toe zijn inzet op uitstekende wijze gepareerd door doelman Michael Faber en wist hiermee te voorkomen dat WTOC alsnog langszij kon komen. Een veel feller spelend Lions won verdiend van een deze middag niet optimaal spelend WTOC. Zaterdag de inhaal wedstrijd tegen Ropta Boys dan zal er vooral verdedigend attenter gespeeld moeten worden.