RegionaalSport

WTOC maatje te klein voor Tonego

OUDWOUDE/LUTTELGEEST – In een tweeluik bleek WTOC niet opgewassen tegen Tonego. De eerste wedstrijd was WTOC al snel een speelbal voor Tonego. De WTOC verdediging begreep er weinig van hoe je moet verdedigen. Al in de 10e minuut profiteerde Joep Henselmans van de desorganisatie en kon de 0-1 scoren. Dit slaagde hem nog twee keer zodat een hattrick de stand op 0-3 bracht. Het zou nog erger worden. In de 27e minuut was het al 0-4 door een doelpunt van Sjoerd Tuinhof. Na de pauze een WTOC dat wel inspiratie toonde.

Nadat Erik Jan Dijkstra rakelings had overgeschoten was het meteen daarna wel raak en met een schitterend schot bracht hij de stand op 1-4. Een schot van Berend Jan Prins werd door Yoeri Scholtens niet goed verwerkt maar de bal raakte de paal en de in het veld terugspringende bal kon worden weggewerkt. Na Kansen voor Jilles Bosma en Jaap de Bruin die niet het gewenste effect opleverden leek de wedstrijd gespeeld. In de 90e minuut legde Jitze Keizer de bal af naar Sjoerd Tuinhof en werd het nog 1-5.

De return in Luttelgeest wilde WTOC met een goed resultaat afsluiten. Alle hoop verdween toen in de 5e minuut Tonego al op voorsprong kwam. Bart Blok voltrok het vonnis. In de 23e minuut bracht Jaap de Bruin de zaak in evenwicht 1-1. Na de thee zou het moeten gebeuren. Dit bleek alweer een illusie want in de 50e minuut bracht Joep Henselmans de 2-1 op het scorebord. Met een eigen doelpunt zorgde Lars Merkus voor de 3-1. Pjotr de Roo bracht de stand op 4-1.WTOC was her spoor bijster en had het geluk dat Tonego het wel geloofde. De laatste 2 minuten waren voor WTOC Jaap de Bruin en Jilles Bosma scoorden de 2- en de 3-4.

Al met al een zeer teleurstellend resultaat over twee wedstrijden verliezen met 9-4. Hiermee is een einde gekomen aan de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Foto’s: Jantsje Wiersma