WTOC moet hoofd buigen tegen ONT

OUDWOUDE – In de inhaalwedstrijd tegen ONT moest WTOC haar meerdere erkennen in de tegenstander. Ondanks dat de eerste kansen voor de thuisclub waren moesten de geel blauwen na 90 minuten erkennen dat de tegenstander deze middag een maatje te groot was. De 0-3 nederlaag was een afspiegeling van de wedstrijd.

WTOC begon goed, maar moest heel veel arbeid verrichten om de ruimtes dicht te lopen. Het team deed dit echter met verve en kreeg als beloning de eerste kansen. Een prachtige voorzet van Tedo de Bruin werd door Jaap de Bruin helaas over het doel gekopt. Daarna was het de beurt aan de gebroeders Bosma. Jilles Bosma was de aangever en Klaas Bosma zag zijn afstandschot net naast het doel scheren. ONT was ook een aantal malen dreigend, maar zag na een half uur toch wel gelukkig de openingsgoal op het bord verschijnen. Heine de Bruin wilde de bal wegwerken, al of niet met de hand wist Otto Kooi de bal richting Geoffrie Hoiting mee te nemen en heel koelbloedig af te werken.

In de tweede helft ging WTOC één op één spelen en dus op zoek naar de gelijkmaker. ONT leek verrast en had moeite om de leidende rol van de eerste helft ook nu op zich te nemen. Sybren Bosma was dicht bij de gelijkmaker, maar op de achterlijn was de ONT doelman de winnaar in dit duel. ONT bleek rustig te kunnen wachten op haar moment. Wederom was het Otto Kooi, die uit de kluts de 0-2 in het net wist te deponeren. Het duel was daarmee beslist. De 0-3 van Oebele Twijnstra was voor de formaliteit, maar gaf aan dat ONT deze middag over 90 minuten gewoon de betere was. Volgende week speelt WTOC uit tegen VIOD.